დახმარება - ძებნა - მომხმარებლეთა სია - კალენდარი
სრული ვერსია: კითხვა ენდოკრინოლოგთან
პირველი სამედიცინო ფორუმი - Narkozi.com > თემატური ფორუმი > თერაპია | Therapeutics > ენდოკრინოლოგია | Endocrinology
გვერდი: 1, 2, 3, 4, 5
tatasho
ციტატა(tat2 @ Aug 13 2009, 03:22 AM) *
გამარჯობათ,კიტხვა მაქვს ენდოკრინოლოგთან ჩემი ძმა არის 17 წლის და აქვს10 წლის ბავშვის შეხედულობა,არც წვერი აქვს ამოსული და აზროვნებითაც ძალზეთ ბავშვურია,და ვის შეიძლება მივმართოთ?

სიმართლე გითხრათ აქამდე უნდა მოგემართათ სასწრაფოდ მიიყვანეთ ენდოკრინოლოგთან და თერაპევტთან .....
tln
ციტატა(irakli diasamidze @ Jul 26 2009, 11:51 PM) *
qali.. asaki 48 wlis.., aqvs marjvena mxare kvandzovani 4\9 chiyvi.., 4 tvea rac vgebulob eqimis danishnulebit eotiroqss-50mlgramians,uketesad vgrdznob tavs, kidev ramden xans sheidzleba gagrdzeldes am tsamlis migeba?



ეუტიროქსის დალევა სჰეიდზლება დასჭირდეს წლები. მაგას მისი მკურნალი ექიმი ტვიტონ გადაწყვიტავს როდის მოუხსნას.

ekaterine_88
გამარობათ კითხვა მაქვს... ჩემი მგობაი დაახლოებით ერთი კვირის წინ იყო ზღვაზე. ჩამოსვლიდან რამდენიმე დღეში თავისა და კისრის არეში გამოეზარდა ჯირყვლები რომლებიც აწუხებს და ტკივა, განსაკუთრებით მზეზე და წყალთან კონაქტისას. რისი ბრალი შეიძლება იოს ეს, არის თუ არა კავშირში ზღვასთან და გარუჯვასთან და ვის შეიძლება მივმართოთ ან რა შეიძლება ეს იყოს. საშიშია?
lady heroin
ციტატა(ekaaaaaa @ 2nd September 2009 - 11:43 AM) *
თავისა და კისრის არეში გამოეზარდა ჯირყვლები რომლებიც აწუხებს და ტკივა

ყელის არეში ჯირკვლის გაზრდა გასაგებია, მაგრამ თავის არეში არანაირი ჯირკვალი არ არის smile.gif
მხოლოდ ქვედა ყბის ქვეშ არის განლაგებული ლიმფური კვანძები, რომელთა გამობერვაც დაკავშირებულია და მიუთითებს ანთებით პროცესზე.
თუკი შესიებული აქვს ყელის მიდამოში, მაშინ მიაკითხეთ ენდოკრინოლოგს.
თუკი არის არა შესიება, არამედ გამობერვა კონკრეტულად შემოსაზღვრული კიდეებით, მაშინ დერმატოლოგს.
თუკი გადიდებულია ყბისქვეშა მიდამო (ანუ ლიმფური ჯირკვლები) და ამასთანავე შესიებულია ყელის არე, მაშინ მიაკითხეთ ოტორინოლარინგოლოს და გაუსინჯეთ საყლაპავი.

სხვა რა სიმპტომები აქვს?
სიცხე თუ აღენიშნება, ან შესიებული ადგილებში ტემპერატურის მატება (ცხელი თუ აქვს ანუ მიდამო)?

ჩემი აზრით, ზღვაზე ადვილად შესაძლებელია ინფექცია შესჭროდა smile.gif
iako38
14 წლის ბიჭს ძუძუების თავები აქვს შემაგრებული რა არის რა ხდება გარდატეხის ასაკია თუ საშიშია გთხოვთ მიპასუხოთ ძან ვნერვიულობ ეხლეხან შევამჩნიე თანაც ცოტა ტკივა კიდეც

14 წლის ბიჭს ძუძუების თავები აქვს შემაგრებული რა არის რა ხდება გარდატეხის ასაკია თუ საშიშია გთხოვთ მიპასუხოთ ძან ვნერვიულობ ეხლეხან შევამჩნიე თანაც ცოტა ტკივა კიდეც
unkn0wn
მგონი აქ უდნდა მეკითხა თუ არ ვცდები თუ ვცდები მაშინ სად უნდა ვიკითხო მითხარით. smile.gif

მოკლედ წელში გამართვის დროს თითქმის ყოველთვის მიტკაცუნებს მალები ხერხემლის აი თითებს რო ატკაცუნებენ მაგ პონტში და რისი ბრალია ცუდია თუ კაი ?
teka
ციტატა(unkn0wn @ Sep 2 2009, 10:22 PM) *
მგონი აქ უდნდა მეკითხა თუ არ ვცდები თუ ვცდები მაშინ სად უნდა ვიკითხო მითხარით. smile.gif

მოკლედ წელში გამართვის დროს თითქმის ყოველთვის მიტკაცუნებს მალები ხერხემლის აი თითებს რო ატკაცუნებენ მაგ პონტში და რისი ბრალია ცუდია თუ კაი ?

უნდა გეკითხათ,ტრავმატოლოგიაში,ან ნევროლოგიაში.მაგრამ გიპასუხებთ,რომ გირჩევდით ხერხემალზე რენტგენის გადაღებას,პირდაპირ და გვერდით პროექციაში,თუ არაფერს არ გეტყვით რენტგენოლოგი ე.ი. საშიშიც არაფერია.

ციტატა(iako38 @ Sep 2 2009, 09:56 PM) *
14 წლის ბიჭს ძუძუების თავები აქვს შემაგრებული რა არის რა ხდება გარდატეხის ასაკია თუ საშიშია გთხოვთ მიპასუხოთ ძან ვნერვიულობ ეხლეხან შევამჩნიე თანაც ცოტა ტკივა კიდეც

14 წლის ბიჭს ძუძუების თავები აქვს შემაგრებული რა არის რა ხდება გარდატეხის ასაკია თუ საშიშია გთხოვთ მიპასუხოთ ძან ვნერვიულობ ეხლეხან შევამჩნიე თანაც ცოტა ტკივა კიდეც

შესაძლოა ტრავმის შედეგი იყოს,მაგრამ მაინც აჩვენეთ თერაპევტს ,თუკი ტრავმის შემდგომი სიმაგრე გამოირიცხა,მაშინ ენდოკრინოლოგთან მიიყვანეთ.

ციტატა(ekaterine_88 @ Sep 2 2009, 11:43 AM) *
გამარობათ კითხვა მაქვს... ჩემი მგობაი დაახლოებით ერთი კვირის წინ იყო ზღვაზე. ჩამოსვლიდან რამდენიმე დღეში თავისა და კისრის არეში გამოეზარდა ჯირყვლები რომლებიც აწუხებს და ტკივა, განსაკუთრებით მზეზე და წყალთან კონაქტისას. რისი ბრალი შეიძლება იოს ეს, არის თუ არა კავშირში ზღვასთან და გარუჯვასთან და ვის შეიძლება მივმართოთ ან რა შეიძლება ეს იყოს. საშიშია?

თერაპევტს მიაკითხეთ და სისხლის საერთო ანალიზიც გაიკეთეთ,მზეს ჯერ-ჯერობით მოერიდეთ,სანამ არ გაირკვევა რა არის.
ekaterine_88
lady heroin
ციტატა
სხვა რა სიმპტომები აქვს?
სიცხე თუ აღენიშნება, ან შესიებული ადგილებში ტემპერატურის მატება (ცხელი თუ აქვს ანუ მიდამო)?

სიცხე ქონდა ამას წინათ 38. დღეს მიდის ექიმტან მაგრამ ძალიან შეშინებულია..... რაც შეეხება ჯირკვლებს, ყელში კი არა, კისერზე აქვს უკან..... და რამოდენიმე უკვე თმების ქვეშაც ( კისრიდან თავისკენ)
რამე საშიშია? sad.gif
lady heroin
ციტატა(ekaaaaaa @ 3rd September 2009 - 12:14 PM) *
სიცხე ქონდა ამას წინათ 38. დღეს მიდის ექიმტან მაგრამ ძალიან შეშინებულია..... რაც შეეხება ჯირკვლებს, ყელში კი არა, კისერზე აქვს უკან..... და რამოდენიმე უკვე თმების ქვეშაც ( კისრიდან თავისკენ)
რამე საშიშია? sad.gif

აქედან ძნელია რამის თქმა, თუმცა ჩემი აზრით ინფექციის ბრალი იქნება, რომელიც ადგილობრივად გამოიწვევდა ანთებას.
tatasho
ციტატა(iako38 @ Sep 2 2009, 09:56 PM) *
14 წლის ბიჭს ძუძუების თავები აქვს შემაგრებული რა არის რა ხდება გარდატეხის ასაკია თუ საშიშია გთხოვთ მიპასუხოთ ძან ვნერვიულობ ეხლეხან შევამჩნიე თანაც ცოტა ტკივა კიდეც

14 წლის ბიჭს ძუძუების თავები აქვს შემაგრებული რა არის რა ხდება გარდატეხის ასაკია თუ საშიშია გთხოვთ მიპასუხოთ ძან ვნერვიულობ ეხლეხან შევამჩნიე თანაც ცოტა ტკივა კიდეც

გინეკომასტია ნორმალური მოვლენაა გარდატეხის პერიოდში ნუ რაღაც პროცენტს ახასიათებს...
bubuna
მენსტრუაცია გადამიცდა რამდენიმე დღით და ესე საკმაოდ ხშირად მემართება..რისი ბრალია?? შეიძლება სტრესის ბრალი იყოს??
lady heroin
ციტატა(bubuna @ 4th September 2009 - 11:19 PM) *
მენსტრუაცია გადამიცდა რამდენიმე დღით და ესე საკმაოდ ხშირად მემართება..რისი ბრალია?? შეიძლება სტრესის ბრალი იყოს??

შესაძლებელია, მაგრამ თუ ინტენსიურ ხასიათს ატარებს ეს "გადაცილებები" გინეკოლოგთან გაიარე კონსულტაცია.

ისე კი, 5-7 დღიანი გადაცილება ნორმაა.
iako38
გმადლობთ რომ მპასუხობთ გაიხარეთ
cira75
11 წლის ბიჭი რომ სუქდება რა უნდა გავუკეთო შეუზღუდო ჭამა თუ..........
xatato
იცით რა მაინტერესებს?ამ ბოლო დროს სახეზე თმა ამომივიდა,რაგაც ნერვების არ მივარგა სულ გაგიზიანებული ვარ და თან ერთი წელია გათხოცილი ვარ და არც კი დავრჩენილვარ ორსულად,და რაც მტავარია თმა სასჰინლად მცვივა რამის მთელი თავის კანი მიჩანს,შეიდლება ეს ჩიყვის სიმპტომი იყოს?

იცით რა მაინტერესებს?ამ ბოლო დროს სახეზე თმა ამომივიდა,რაგაც ნერვების არ მივარგა სულ გაგიზიანებული ვარ და თან ერთი წელია გათხოცილი ვარ და არც კი დავრჩენილვარ ორსულად,და რაც მტავარია თმა სასჰინლად მცვივა რამის მთელი თავის კანი მიჩანს,შეიდლება ეს ჩიყვის სიმპტომი იყოს?
tatasho
ციტატა(xatato @ Sep 5 2009, 07:49 PM) *
იცით რა მაინტერესებს?ამ ბოლო დროს სახეზე თმა ამომივიდა,რაგაც ნერვების არ მივარგა სულ გაგიზიანებული ვარ და თან ერთი წელია გათხოცილი ვარ და არც კი დავრჩენილვარ ორსულად,და რაც მტავარია თმა სასჰინლად მცვივა რამის მთელი თავის კანი მიჩანს,შეიდლება ეს ჩიყვის სიმპტომი იყოს?

იცით რა მაინტერესებს?ამ ბოლო დროს სახეზე თმა ამომივიდა,რაგაც ნერვების არ მივარგა სულ გაგიზიანებული ვარ და თან ერთი წელია გათხოცილი ვარ და არც კი დავრჩენილვარ ორსულად,და რაც მტავარია თმა სასჰინლად მცვივა რამის მთელი თავის კანი მიჩანს,შეიდლება ეს ჩიყვის სიმპტომი იყოს?

სასწრაფოდ გჭირდება სრული ენდოკრინოლოგიური გამოკვლევა და კარგი ენდოკრინოლოგის კონსულტაცია აქამდე რატო არ მიხვედი ექიმთან? შეიძლება ჰიპოთიროიდიზმი იყოს ან სასქესო ჰორმონების დარღვევა...
xatato
ესეიგი თმის ცვენაც სშეიდლება ამის ბრალი იკოს?დზალიან დიდი მადლობა რჩევისტვის და ჰიპოთიროიდიზმი რას ნიშნავს?
tatasho
ციტატა(xatato @ Sep 5 2009, 08:46 PM) *
ესეიგი თმის ცვენაც სშეიდლება ამის ბრალი იკოს?დზალიან დიდი მადლობა რჩევისტვის და ჰიპოთიროიდიზმი რას ნიშნავს?

ფარისებრი ჯირკვლის ჰორმონები არასაკმარისი რაოდენობით გამომუშავდება საქართველოში ყველაფერს ჩიყვს ეძახიან რაც ფარისებრ ჯირკვალს უკავშირდება...
xatato
დიდი მადლობააააა
tatasho
ციტატა(xatato @ Sep 5 2009, 09:09 PM) *
დიდი მადლობააააა

არაფერს smile.gif
xatato
ძალიან გთხოვტ მიპასუხოთ კანის ექიმმა გამაგზავნა ემდოკრინოლოგთან და ტესტოსტერინის ორივე ანალიზის გაკეთება მირჩია,თმა მცვივა საშინლად,ტესროსტერინის ანალიზი რა გირს ხომ ვერ მეტყვით იუნონაში ან საერთოდ და თუ შეიძლება ეს ხელს უწყობდეს უშვილობას?დიდი მადლობა წინასწარ
salishka17
გამარჯობათ ვარ 17 წლის.მაქვს ძალიან პატარ მკერდი. მაქვს იოდოდეფიციტი აუტოიმუნური ჩიყვი და ამის ბრალი ხომ არაა 1წელია მეტი უკვე ცამლებს ვსვამ ალბატ მალე დავამტავრებ.ძალიან ცუდი ანალიზი მქონდა 700 მქონდა ანტისხეული ტუ 600, 200 ის ნაცვლად და ამას ვაბრალებ.ესეც ხომ ჰორმონალური დარღვევაა და;( თან სიმაღლეშიც აღარ ვიზრდებოდი აშკარად 1 წელი კიდე უნდა ადლიოო ეკიმმა ლ ტიროკსინიოო 50 გრამიანიო არადა ტიტიმკმის უკვე ნორმაში ვარ აღარ მინდა ამდენი ჭამალი ცუდად ვარ sad.gif
tatasho
ციტატა(xatato @ Sep 7 2009, 03:25 PM) *
ძალიან გთხოვტ მიპასუხოთ კანის ექიმმა გამაგზავნა ემდოკრინოლოგთან და ტესტოსტერინის ორივე ანალიზის გაკეთება მირჩია,თმა მცვივა საშინლად,ტესროსტერინის ანალიზი რა გირს ხომ ვერ მეტყვით იუნონაში ან საერთოდ და თუ შეიძლება ეს ხელს უწყობდეს უშვილობას?დიდი მადლობა წინასწარ

ჭარბი ტესტოსტერონი შეიძლება იყოს უშვილობის მიზეზი ფასები არ ვიცი sad.gif
meko
ექო გადავიღე ფარისებრ ჯირკვალზე და მაქვს დაპატარავებული, 11,2.. და მაინტერესებს რამდენად საშიშია და რამ შეიზლებაგამოიწვიოს....გთხოვთ მიპასუხეთ რაააა mellow.gif
teka
ციტატა(meko @ Sep 10 2009, 12:07 AM) *
ექო გადავიღე ფარისებრ ჯირკვალზე და მაქვს დაპატარავებული, 11,2.. და მაინტერესებს რამდენად საშიშია და რამ შეიზლებაგამოიწვიოს....გთხოვთ მიპასუხეთ რაააა mellow.gif

უნდა მიაკითხოთ ენდოკრინოლოგს,შესაზლოა ჯირკვლის დაპატარავებას ტან ახლდეს ჰორმონული დარღვევებიც ამიტომ ჰორმონებზე ანალიზი აუცილებლად უნდა გაიკეთოთ,გააჩნია რომელი ჰორმონის დისბალანსი იქნება,კლინიკაც იმის შესაბამისია,ასე რომ ზეპირად ვერ გეტყვით.ანუ სხვადასხვა ჰორმონის მეტობა ან ნაკლებობა,სხვადასხვა პროცესებს იწვევენ ორგანიზმში.

და ეს თემა ენდოკრინოლოგიაში უნდა გაგეხსნათ.მაგრამ ალბათ გადაიტანენ.
bakuk
მაინტერესებს ბავშვთა საუკეთესო ენდოკრინოლოგი თბილისში. იქნებ რამე მირჩიოთ, ბავშვი არის 3 წლის. დაბადებიდან აქვს შაქრიანი დიაბეტი.
Tamar78
ჩემს შვილს აღენიშნება ჭარბთმიანობა (სახეზე). იქიდან გამომდინარე რომ არის ასაკით პატარა(15წლის) არმინდა მივმართო ეპილაციას.
არის თუ არა რაიმე სხვა ალტერნატივა?smile.gif
supseli
Tbilisshi tamar mepis 27-shi mcenareul aptiaqshi iyideba mcenareuli siropi "PLANTA" romelc uebaria CHIKVIS dros! tel:59-59-82 mob: 858 59-59-82
supseli
Tbilisshi tamar mepis 27-shi mcenareul aptiaqshi iyideba mcenareuli siropi "PLANTA" romelc uebaria CHIKVIS dros! tel:59-59-82 mob: 858 59-59-82
keti22
მაინტერესებს რა იწვევს ჭარბ ოფლიანობას და როგორ უნდა შევძლოთ მისგან თავის დაცვა? რა საშუალებებით?
help me
keti22

მეც ეგ მჭირს... აღარ შემიძლია ვიტანჯები რა მოკლედ. გარეთ გასვლის სურვილი რომ დაგეკარგება ადამიანს. სოციალური ფობიაც დამჩემდა უკვე, ხალხს ვერიდები სულ, მეშინია სუნი არ მიდიოდეს და ჩემზე არ თქვან რა უსუფთაო გოგოაო, არადა და ნეტა ჩემნაირი სუფთა ყველა იყოს ამ ქვეყანაზე, მაგრამ რათ გინდა... ჰიგიენას 100% ვიცავ რა ვქნა უკვე აღარ ვიცი.. მოკლედ გვეშველება რამეეე? არის ჩვენი საშველი? დაგვეხმარეთ რაააა... sad.gif
teka
ჭარბოფლიანობა ზოგ შემთხვევაში გენეტიკურიცაა და დარღვევებთან დაკავშირებული არ არის,ამ შემთხვევაში ისევ ჰიგიენა უნდა გააორმაგოთ და ყველა საშუალება იხმაროთ,რომელიმე შესაზლოა მეტად მოგიხდეთ.მაგრამ შესაძლოა რაიმე ჰორმონული დარღვევები გქონდეთ ანუ ეს პრობლემა შესაძლოა ენდოკრინული სისტემის ფუნქციური დარღვევის შედეგი იყოს.
keti22
გენეტიკური არაა ჩემს შემთხვევაში.... არც სუნი არ აქვს.ჰიგიენურიც ვარ,სხვა გამოსავალი არ არის?ანუ მაგალითად საოფლრე ჯირკვლების "ამოკვეთა" ანუ რაოდენობის შემცირება ან რამე მაგდაგვარი?
iasamani
გამარჯობათ კითხვა მაქვს ენდოკრინოლოგთან, ექიმმა ჩიყვის პრობლემა დამიდგინა, სისხლში ყველაფერი რიგზეა, ჰორმონალური ანალიზით TSH დასაშვებია 0.3 -5.2 შედეგია 1.69, ხოლო მეორე FT4 დასაშვებია 10.5-25 და შედეგია 18.6, და მოცულობაში ზომაა 18 ერთეული,არის რამე საჭირო? ექიმმა ანალიზი კიდე გაიკეტეო ტსჰ და ფტ4 ზეო არის საცჰქარო? ეხლა ვეწრ ვახერხებ ამ ანალიზის გაკეტებას, გმალდობთ ყურადღებისთვის
natiii
თითქოს შეშუპებული მაქვს ფარისებრი ჯირკვალი, ჯერ ერთი მხრიდან მტკიოდა ოღონდ პალოაციით და ეხლა მეორე მხრიდან sad.gif
რისი ბრალი შეიძლება იყოს
elvisa
გამარჯობათ. გავიკეთე ფარისებრი ჯირკვალის ექოსკოპია, აღმოჩნდა, რომ მაქვს შედარებით პატარა ზომის, თუმცა ყოველგვარი კვანძების გარეშე. და ჩავიტარე TSH-ის ანალიზი, პასუხი 5,37 მაქვს. ნორმა 0,4-4,0-ია. გთხოვთ გამარკვიოთ-ძალიან საშიშია?
და კიდევ ერთი-ანალიზი გავიკეთე კორტიზოლზე. ნორმა 4,3-22,4-ია. მე მაქვს 31,04. გთხოვთ მიპასუხოთ-ძალიან საგანგაშო მდგომარეობა მაქვს? და რა გართულება შეიძლება გამოიწვიოს ასეთმა მომატებულმა მაჩვენებელმა?
ძალიან გთხოვთ უპასუხოდ არ დატოვოთ ჩემი კითხვა. მადლობა წინასწარ.
sunny
გამარჯობათ. ეს ბოლო თვეა რაც სიცხეები მაქვს თითქმის ყოველდგე ესე 37 მეტი ზემოთ არა და ჰაერის უკმარისობაც მაქვს .რისი ბრალი შეიძლება იყოს??? წინასწარ მადლობთ
keteto
ჩემი გოგონა ერთი წლის იკო 70სმ, აღმოაჩნდა იოდის ნაკლებობა (7,8%). ენდოკრინოლოგმა დუნიშნა იოდბალანსი. ახლა არის წლის და10თვის-76სმ. ამავდროულად აღმოაჩნდა სქოლიოზი. ვუკეთებთ მასაჟებს. მაინტერესებს ზრდაში შეფერხება გამოწვეულია თუ არა სქოლიოზით თუ ჰორმონალურ დარღვევებს აქვს ადგილი. ამ ასაკში შეიძლება ზრდის ჰორმონის რაოდენობის განსაზღვრა? რას მირჩევთ?
kesili
გამარჯობათ,
მარცხენა საკვერცხის ლაპარასკოპიული რეზექცია გამიკეთდა ენდომეტრიული კისტის გამოა ამ თვეში, პოსტოპერაციული მკურნალობა არ დაუნიშნიათ, რა ჰორმონებზე უნდა ჩამიტარდეს გამოკვლევა სავარაუდოდ რეციდივის ასაცილებლად?
ციკლიც გადამიცდა 10 დღით? ეს ნორმალურია.
tatasho
ციტატა(elvisa @ Nov 24 2009, 02:58 PM) *
გამარჯობათ. გავიკეთე ფარისებრი ჯირკვალის ექოსკოპია, აღმოჩნდა, რომ მაქვს შედარებით პატარა ზომის, თუმცა ყოველგვარი კვანძების გარეშე. და ჩავიტარე TSH-ის ანალიზი, პასუხი 5,37 მაქვს. ნორმა 0,4-4,0-ია. გთხოვთ გამარკვიოთ-ძალიან საშიშია?
და კიდევ ერთი-ანალიზი გავიკეთე კორტიზოლზე. ნორმა 4,3-22,4-ია. მე მაქვს 31,04. გთხოვთ მიპასუხოთ-ძალიან საგანგაშო მდგომარეობა მაქვს? და რა გართულება შეიძლება გამოიწვიოს ასეთმა მომატებულმა მაჩვენებელმა?
ძალიან გთხოვთ უპასუხოდ არ დატოვოთ ჩემი კითხვა. მადლობა წინასწარ.

გაქვს ჰიპოთიროიდიზმი ანუ ფარისებრი ჯირკვალი ვერ გამოიმუშავებს ჰორმონს სათანადო რაოდენობით, სავარაუდოდ პირველადი თუმცა კატასტროფულად არ არის მომატებული ჭკვიანი ენდოკრინოლოგი გჭირდება და სავარაუდოდ შემდეგი კვლევები მიზეზის დასასგენად.... გართულებები ბევრია თუმცა არა ძალიან საშიში აუცილებელია ექიმს მიაკითხო....

ციტატა(keteto @ Nov 24 2009, 04:09 PM) *
ჩემი გოგონა ერთი წლის იკო 70სმ, აღმოაჩნდა იოდის ნაკლებობა (7,8%). ენდოკრინოლოგმა დუნიშნა იოდბალანსი. ახლა არის წლის და10თვის-76სმ. ამავდროულად აღმოაჩნდა სქოლიოზი. ვუკეთებთ მასაჟებს. მაინტერესებს ზრდაში შეფერხება გამოწვეულია თუ არა სქოლიოზით თუ ჰორმონალურ დარღვევებს აქვს ადგილი. ამ ასაკში შეიძლება ზრდის ჰორმონის რაოდენობის განსაზღვრა? რას მირჩევთ?

ზრდის ჰოპრმონის განსაძღვრა შესაძლებელია თუ მხოლოდ იოდის ნაკლებობა ქონდა და არა ჰორმონის და თან იოდი მიაწოდეთ ეს მიზეზი ვეღარ იქნება.....
elvisa
tatasho დიდი მადლობა.
მე კორტიზოლის პასუხი უფრო მაფიქრებს, რამდენადაც ვიცი ამ ჰორმონს თირკმელზედა ჯირკვალი გამოიმუშავებს და ფარისებურ ჯირკვალთან რამე კავშირშია?
2 წლის წინ გავიკეთე იგივე ანალიზი და პასუხები შემდეგი მქონდა-TSH-5,71 და კორტიზოლი 26.938. ანუ ეხლა TSH-მა ძალიან მცირედით,მაგრამ მაინც თავისით დაიკლო და კორტიზოლმა საკმაოდ მოიმატა. ესეც ფარისებრის ბრალია?
და კიდევ-ჰიპოთიროიდიზმა წონაში კლება უნდა გამოიწვიოს თუ მატება??
იქნებ კარგი ენდოკრინოლოგი მომწერო PM-ში tatasho. უღრმესი მადლობა.
tatasho
ციტატა(elvisa @ Nov 25 2009, 11:33 PM) *
tatasho დიდი მადლობა.
მე კორტიზოლის პასუხი უფრო მაფიქრებს, რამდენადაც ვიცი ამ ჰორმონს თირკმელზედა ჯირკვალი გამოიმუშავებს და ფარისებურ ჯირკვალთან რამე კავშირშია?
2 წლის წინ გავიკეთე იგივე ანალიზი და პასუხები შემდეგი მქონდა-TSH-5,71 და კორტიზოლი 26.938. ანუ ეხლა TSH-მა ძალიან მცირედით,მაგრამ მაინც თავისით დაიკლო და კორტიზოლმა საკმაოდ მოიმატა. ესეც ფარისებრის ბრალია?
და კიდევ-ჰიპოთიროიდიზმა წონაში კლება უნდა გამოიწვიოს თუ მატება??
იქნებ კარგი ენდოკრინოლოგი მომწერო PM-ში tatasho. უღრმესი მადლობა.

ნამდვილად თირკმელზედა ჯირკვალი გამოიმუშავებს ფარისებრის ბრალი არაა მაგრამ ზოგადად ენდოკრინოლოგიურ დარღვევებს ახასიათებს რამოდენიმე ჰორმონის დარღვევა ერთდროულად ზუსტად რა მიზეზია მე ვერ გეტყვი... რაც შეეხება წონას წონაში მატება უნდა გამოეწვია თუმცა არც ისე კატასტროფული ამ მაჩვენებელზე შეიძლება არც გქონდეს...
elvisa
tatasho დიდი მადლობა რჩევისთვის, აუცილებლად მივაკითხავ.
რაც შეეხება წონას-პირიქით გამხდარი ვარ მთელი ცხოვრება, განსაკუთრებით ბოლო პერიოდი, მიუხედავად კარგი მადისა. თან ვიტამინების სმაც დავიწყე, უკვე 2 კურსი ჩავიტარე და თითქმის ვერ მოვიმატე.
რამდენადაც ვიცი კორტიზოლის მატება გათმიანებას და სტრიებს იწვევს, არც ეგ არ მაწუხებს საბედნიეროდ.
tatasho და კიდევ ერთი შეკითხვა მაქვს-პატარა ზომის ფარისებრმა შეიძლება გამოიწვიოს ისიც, რომ საშვილოსნოს ზომაც შედარებით მცირე მაქვს? ეს ერთმანეთთან არის კავშირში?
NINUKI
გამარჯობათ,ჩემს ახლობელს აქვს თირკმელზედა ჯირკვლის კეთილთვისებიანი სიმსივნე,ორივე თირკმელზედა ჯირკვალზე.დაუნიშნეს ვეროშპირონი,ასპარკამი.მაღალი წნევებიც აწუხებდა.შეიძლება თუ არა ამ დაავადების მკურნალობით მორჩენა,ოპერაციის გარეშე?ოპერაციას არ იკეთებს,საქართველოში მაგის ოპერაციას კარგად ვერ აკეთებენო.აცედეს სმა დაიწყო ექიმის ნებართვის გარეშე და თუ იცით რამდენად ეფექტურია აცედე?ცუდად ხომ არ მოქმედებს ორგანიზმზე?ან კამელინი თუ შველის სიმსივნეს?
bekatika
13 წლის ბიჭს ცალი სათესლე ჯირკვალი ჩამოუსივდა დ ააქვს ტკივილის შეგრძნება...ვის მივმართოთ და რას გვირჩევდიით,მადლობთ
ramshtain
რა მაინტერესებს, ნეიროფობრომატოზი უშუალოდ რომელ განყოფილებას ეხება? და ხო არ იციცთ სად მკურნალობენ მაგას საზღვარგარეთ შედარებით იაფ ფასებში?
tatasho
ციტატა(ramshtain @ Dec 13 2009, 07:50 PM) *
რა მაინტერესებს, ნეიროფობრომატოზი უშუალოდ რომელ განყოფილებას ეხება? და ხო არ იციცთ სად მკურნალობენ მაგას საზღვარგარეთ შედარებით იაფ ფასებში?

ნევროლოგიურ დაავადებებში შედის გენეტიკური დაავადებაა... შდარებით იაფად ალბათ თურქეთში .....
ramshtain
კაი, მადლობ thanks.gif
NINUKI
პასუხს რატომ არავინ მცემს?????????????????????????????????
ბესო
ჩიყვიან ადაიანთან ცოლ-ქმრულ თანაცხოვრებაში რა პრობლემები შეიძლება იყოს? შთამომავლობით თუ გადადის? და რამდენად განკურნებადია? ორსულობის დროს რა პრობლემებთან გვექნება საქმე?
ეს არის ფორუმის "მსუბუქი" (lo-fi) ვერსია. თუ გსურთ იხილოთ სრულად, სურათებით, გაფორმებით და მეტი ინფორმაციით, დააწკაპუნეთ აქ.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.